Ruptura de menisc: cauze, diagnostic, tratament | baltaciocarliapatru.ro

Operatie menisc

Meniscul este mai vulnerabil în special la sportivi și la persoanele ale caror meserii presupun flexarea repetata a genunchilor.

operatie menisc

Aceasta presupune efectuarea a doua- trei incizii mici la nivelul genunchiului în care vor fi introduse instrumentele necesare realizării interventiei. Cicatricele rezultate nu vor fi, asadar, foarte vizibile. Tipuri de operații de menisc Operația de menisc constă fie într-o meniscectomie, fie într-o sutură a leziunii de meniscîn funcție de tipul leziunii.

Meniscectomia reprezintă îndepărtarea meniscului, care poate fi parțială sau totală. Meniscectomia parțială se realizează atunci când partea exterioară a meniscului este nevătămată și poate fi conservată. Acest tip de meniscectomie păstrează funcțiile meniscului, acelea de amortizare a șocurilor, de lubrifiere a articulației genunchiului, de stabilitate și de preluare a greutății Meniscectomia totală se efectuează doar în cazul în care nu este posibilă cea parțială, întrucât aceasta favorizează dezvoltarea gonartrozei.

operatie menisc

Operația de menisc durează în jur de 20 de minute. Pronosticul ei depinde de factori precum vârsta pacientului pronosticul este favorabil la persoanele tinerevechimea leziunii pronosticul este favorabil dacă leziunea are cel mult 3 luni de când s-a produsstabilitatea operatie menisc și localizarea leziunii.

operatie menisc

Conduita postoperatorie În primele zile după operație se vor administra analgezice pentru diminuarea durerii, dar și anticoagulante pentru prevenirea riscului de flebită in anumite cazuri. Totodată, se poate aplica gheață pentru reducerea tumefierii.

De regulă, sensibilitatea la nivelul zonei operate persistă până la trei-șase săptămâni.

operatie menisc

Cititi si Menisc artificial Cum se face recuperarea după operația de menisc Pentru restabilirea mobilității articulației și tonifierea musculară, se recomandă efecturea de cinci până la 10 ședințe de kinetoterapie.

Autoreeducarea este și ea extrem de utilă.

Info utile | Operatie menisc rupt | Artroscopie genunchi | Artroscopie umar

În acest scop, în primele două săptămâni postoperator pacientul trebuie să lucreze cvadricepsul și să meargă cu genunchiul în extensie activă. După îndepărtarea firelor, este recomandat și mersul la piscină.

Centru de excelenta in ortopedie De ce artroscopie? Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa intelegem conceptul de artroscopie. Artroscopia este o procedura chirurgicala minim invaziva doua sau trei mici incizii de aproximativ 5 mm prin care se poate patrunde in articulatii cu scop diagnostic putem vedea articulatia in timp real, marita de aproximativ 20 de ori, in acelasi timp putind palpa toate structurile cu instrumente speciale si in scop terapeutic cu instrumente din ce in ce mai specializate se rezolva afectiunile intraarticulare.

Reluarea lucrului depinde de tipul activității profesionale. Astfel, dacă jobul nu necesită efort fizic, puteți merge la serviciu după trei-patru zile de la intervenție. Dacă, în schimb, serviciul presupune activitate fizică, reluarea lucrului se poate face după o trei săptămâni-o lună de zile.

operatie menisc

Sportivii își pot relua activitatea după trei-patru săptămâni de la operatie menisc. Navigare în articole.

Punga cu gheata va contribui la reducerea durerii si umflaturii. Crioterapia ar trebui sa fie utilizata incontinuu pentru primele zile dupa operatie. Ulterior gheata ar trebui sa fie folosita pentru aproximativ 30 de minute, intre sesiunile de kinetoterapie.