Cauze artrita, Artrita si durerile articulare - cauze, simptome, remedii si preventie
Conținutul
Un astfel de virus poate invada ţesuturile articulaţiilor, cauzând infecţia sinoviului, adică mucoasa membranelor care înconjoară articulaţiile, sau poate declanşa în organism o reacţie inflamatorie care slăbeşte imunitatea.
Sensibilitate crescuta Senzatie de caldura locala De regula, dimineata, articulatiile pot fi intepenite, iar durerea poate fi insotita si de oboseala, care este resimtita si noaptea. Alte simptome mai pot fi: o stare generala de slabiciune, febra si lipsa poftei de mancare. Principalele remedii pentru artrita Diagnosticarea artritei se face de un medic specialist, in urma unui control si a unor investigatii specifice.
Simptome Simptomele tipice asociate artritei virale includ durerile şi inflamaţiile articulare, care imită deseori bolile reumatismale, la care se pot adăuga iritaţiile pielii sau febra. De regulă, aceste simptome apar brusc şi au o durată scurtă. Există însă şi infecţii virale care pot duce la manifestări persistente sau recurente.
Prevenție Cauze Nu există o singură cauză pentru toate tipurile de artrită. Cu toate acestea, majoritatea situațiilor pot fi produse de una dintre următoarele cauze: O accidentare — poate duce la artrită degenerativă; O problemă a metabolismului — poate determina gută și pseudogută; Existența unei infecții — de exemplu, există unele forme de artrită care apar ca urmare a infecției cu boala Lyme; Un sistem imunitar slăbit — în cazul bolnavilor de lupus eritematos sistemic LES. Factori de risc Pe lângă aceste cauze, artrita poate apărea în cazul unei combinații de factori, numiți medical factori de risc. În această categorie intră: Fumatul; Un loc de muncă extenuant din punct de vedere fizic; O dietă dezechilibrată în cauze artrita predomină carnea roșie, alimentele cu zaharuri rafinate sau fructe de mare.
Virusul Epstein-Barr Datorită vaccinurilor disponibile la momentul actual, astfel de infecţii şi complicaţiile asociate pot fi ţinute la cauze artrita. Diagnostic Diagnosticul de artrită virală nu este foarte uşor de stabilit, pentru că simptomele sunt destul de vagi.
Semnele distinctive ale artritei virale — febra, urticaria şi durerile articulare — pot fi asociate şi altor afecţiuni, precum reumatism acut, spondilită anchilozantă, polimiozită, sindrom Sjogren, lupus sistemic, anemie aplastică etc. Având în vedere că de multe ori simptomele artritei le preced pe cele ale infecţiei virale, diagnosticul este cu atât mai dificil de obţinut.
Dacă se suspectează o infecţie de natură virală, sunt indicate testele de sânge nivel crescut de anticorpi IgM, IgGcare trebuie realizate cât mai curând posibil.
Cauze artrita asemenea, pentru a exclude alte cauze ce pot determina apariţia simptomelor specifice artritei virale, medicul poate recomanda efectuarea testului factorului reumatoid, anti-CCP anticorpi anti-peptide citrulinate ciclicVSH viteza de sedimentare a hematiilor sau CRP proteina C-reactivă.
Artrita virală: tratament Tratamentul artritei virale vizează ameliorarea simptomelor, precum şi menţinerea funcţiilor articulaţiilor.
Analgezicele, antiinflamatoarele nesteroidiene şi compresele reci ajută la eliminarea durerilor articulare, însă corticosteroizii trebuie evitaţi, pentru că pot înrăutăţi starea pacientului. Fizioterapia şi terapia ocupaţională sunt, de asemenea, metode prin care pacientul îşi poate redobândi mobilitatea şi care ajută la îmbunătăţirea simptomelor.
Trebuie menţionat însă că nu există un tratament specific pentru artrita virală. Pentru cazurile de artrită virală secundară infecţiei cu virusurile hepatitice se impune tratamentul bolii de bază.
Autor: Paula Rotaru Sursa: verywellhealth.
Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID. L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.
Artrite acute - debut brusc și evoluție sub 6 săptămâni Cronice - cu evoluție peste 6 săptămâni În cadrul artritelor cronice se individualizează grupul celor precoce cu o evoluție de sub 2 pentru unele forme - maxim 3 ani, concept legat de cel al ferestrei de oportunitate terapeutică După numărul articulațiilor implicate: Cauze artrita o singură articulație implicată Noțiunea de monoartrită poate include uneori o unitate anatomofuncțională ce conține mai multe articulații interdependente, cum ar fi de exemplu cele de la mână intercarpiene sau picior [5]. Oligo- cel puțin 2, maxim 4 articulații implicate Poli- cel puțin 5 articulații implicate După repartiția articulațiilor implicate, în raport cu planul sagital: Simetrică Asimetrică Cele mai cunoscute tipuri de artrită sunt următoarele[ necesită citare ]: Osteoartrită sau artroza - afecțiune caracterizată prin degradarea cartilajului și osului subcondral, la nivelul unei articulații și care, adesea implică principalele articulații portante șold sau genunchi Artrită gutoasă - afecțiune cauzată de cauze artrita de acid uric în articulații. Artrită infecțioasă sau septică - determinată de bacterii, ricketsii, mycoplasme, viruși, fungi sau paraziți. Artrită idiopatică juvenilă - termen generic ce descrie diverse condiții patogene autoimune și inflamatorii care se întâlnesc la copii pînă la vîrsta de 16 ani Spondilartrită - termen generic ce se referă la o familie de afecțiuni inflamatorii reumatismale care se caracterizează prin afectarea în primul rând a entezelor structurile prin care ligamentele și tendoanele se atașează de oase și, evoluează cel mai adesea cu implicarea structurilor coloanei vertebrale.