Confectionarea plumbilor

Uncategorized

Exista mai multe posibilitati de a va confectiona singuri plumbii sau greutatile, necesare in trusa personala de pescuit.

Metoda prezentata in acest articol, consta in folosirea unei forme de turnare. Metoda are avantajul, ca odata forma confectionata sau procurata, aveti posibilitatea sa turnati plumbul ori de cate ori doriti.

confectionarea plumbilor       Pentru confectinarea formei aveti nevoie de o persoana care sa aiba cat de cat ceva notiuni in acest domeniu, asa ca acesta poate reprezenta un mic dezavantaj. Puteti insa, comanda formele pe internet, la costuri relativ mici, dar care in timp se vor amortize

Mai jos va prezentam modul de turnare a plumbului si pasii pe care trebuie sa-i urmati.

Procesul in sine este destul de usor, dar va recomandam sa lucrati cu mare grija deoarece temperaturile sunt foarte mari iar stropii de plumb incins sunt foarte periculosi, putand provoca arsuri grave.

In primul rand aveti nevoie de bucati de plumb (ex. Bucati de tevi de plumb vechi) pe care trebuie sa le topiti. De un ibric, sau un vas vechi, in care puneti aceste bucati de plumb si il puneti pe un aragaz  lasandu-l sa se incalzeasca pana se topeste plumbul.

Plumbi 4

Forma de turnare trebuie incalzita in prealabil, deoarece la turnarea plumbului fierbinte, contactul cu forma rece poate determina formarea de stropi de plumb. Asa ca, pana se topeste plumbul, tineti in cuptor forma, sa ajunga la o temperatura ridicata.

 

confectionarea plumbilor       Apoi prindeti forma intr-o mengina sau cu cleme pentru fixarecu. Introduceti tija in lungul axului formei, tija care are rolul de a forma cavitatea din lungul axului plumbului. (vezi in imaginea de mai jos).

Atunci cand plumbul s-a topit, inlaturati impuritatile formate deasupra, si cu o lingura, turnati in forma metalul, dar asugurati-va ca este bine topit. Uniii prefera sa topeasca intr-un vas ca are o tesitura in forma de V, turnand astfel plumbul direct in forma.

Dupa acesti pasi plumbul poate fi folosit ca atare sau sa introduceti prin mijloc un tub de plastic pe care il gasiti in magazine.

De asemenea aveti posibilitatea sa dati plumbului un aspect mai natural, acoperindu-i suprafata cu diverse materiale.

confectionarea plumbilor       Pentru asta incalziti plumbul putin la suprafata.  Apoi il treceti printr-o pulbere de plastic, care va adera la suprafata plumbului uniform. Apoi reincalziti uniform suprafata, acest plastic se va topii formand o pelicula pe toata suprafata plumbului.

Daca nu puteti procura toate aceste materiale, aveti posibilitatea sa achizitonati si un chit complet de turnare a plumbilor, care va va usura munca, dar pretul poate fi destul de ridicat.

Singurul lucru care imi ramane de spus este sa aveti mare grija cum lucrati, sa aveti manusi permanent in maini si daca este posibil si un sort de protectie, deoarece plumbul este foarte fierbinte si va poate provoca rani grave.

Join the discussion