Ce este un stringer


     LOGO-ciocarlia4 (100x100)          Ce este un STRINGER          

Stringer       Termenul „Stringer” provine de la utilizarea unui fir solubil pentru a plasa nada acolo unde va doriti. Boiles-urile se insira pe firul solubil folosind un ac sau o agrafa pentru a forma un “Stringer”. Acest sir este ataşat la cârlig dupa care poate fi lansat in apa. Firul solubil se va topi dupa cateva minute , lasand boilesurile pentru nadit in jurul momelii dumneavoastra.

       Un Stringer este ideal pentru pescuitul la distanţă, în cazul în care nadirea cu exactitate intr-un anumit loc este o problemă, sau în timpul iernii, când cantitati mici de boiles-uri plasate in jurul monturii dau rezultate mai bune.

       Stringeri, mai ales cei de dimensiuni mai mici, constând din perechi de boilesuri, poat ajuta, de asemenea, pentru a preveni incurcarea monturii, deoarece in timpul aruncarii, datorita greutatii ele intind linia.

StringerStringer

       Este foarte important sa se pastreze distanta dintre boiles-uri atunci cand le insirati pe firul solubil. Aceste distante trebuie pastrate pentru a preveni incretirea firului solubil. In aceste conditii firul solubil nu se mai topeste complet, dar in plus va tine si biles-urile gramada fara a da posibilitatea crapului sa le adune. O distanta de aproximativ 10 cm intre boiles va impiedica boiles-urile sa se adune la gramada si firul va avea posibilitatea sa se dizolve complet.

       Grosimea sau numarul de toroane din care este confectionat firul solubil va determina cat de repede se va topi acesta. Firele mai groase, se vor topi mai greu. Temperatura apei va determina si ea cat de repede se va topi acest fir solubil. Daca pentru un fir de o anumita dimensiune pe timp de vara dureaza 1 minut pana se topeste complet, in timpul iernii poate dura si 10 min.

       La capatul Stringer-ului, daca este nevoie se poate atasa si un saculet sau punga solubila, in care puteti pune diferite tipuri de nada, de genul semntelor, amestecurilor sau viermusilor. Acesta este excelent pentru a creea un pat de nada in jurul monturii cu momeala.

       Cu speranta ca aceasta metoda de nadire va ajuta sa aveti partide de pescuit excelente, va dorim FIR INTINS!

stringer                                  Articol din "Ghidul Pescarului"