Durere articulatie pumn – diagnostic si tratament

Slappe articulatie

slappe articulatie diferențe de artrită și artroză și tratament

Este o articulaţie foarte complexă și, în același timp, cea mai mobilă articulație din corp, permițând o gamă largă de mișcări.

Capul humeral este în formă de minge care se potrivește parțial într-o cavitate denumită glenă. Cavitatea glenoidă este mult mai mică în raport cu capul humerusului, acest fapt permițând mobilitatea deosebită ce o regăsim la acest nivel.

Intro to ARTICULATION/tongue! - Team Recorder

Stabilitatea este obținută prin slappe articulatie ligamentelor și a bureletului glenoidian, un tip special de cartilaj care mărește aria suprafeței articulare și creează o stabilitate mai bună în articulație. Humerusul rămâne aproape de cavitatea glenoidală mulțumită capsulei articulare şi a acțiunii stabilizatoare a muşchilor puternici a coafei rotatorilor care o înconjoară.

slappe articulatie preparate pentru durerea oaselor și articulațiilor

Deasupra capului humeral se află o proeminenţă osoasă ce finalizează spina omoplatului, denumită acromion. Sub acromion se inseră muşchi care formează coafa rotatorilor. Durere articulatie genunchi acest spaţiu tendoanele umărului trec unul peste celălalt în timpul mişcării umărului.

slappe articulatie Durere articulară osteochondroză lombosacrală

Eficienţa acestor mişcări este obţinută datorită prezenţei burselor săculeţi umpluţi cu lichid, localizaţi la nivelul articulaţiilor. Bursa subcromiană este cea slappe articulatie mare din această regiune.

Ce este o leziune Hill-Sachs?

Pe lângă faptul că asigură stabilitate, bursele faciliteaza ridicarea şi rotirea braţului. Cele 2 tendoane ale bicepsului şi muşchiul pectoral mare se inseră lângă capul humeral.

O slăbire SLAP este o vătămare a unei părți a articulației umărului numită labrum. Articulația umărului este o articulație cu bilă și o priză, similară articulației șoldului. Cu toate acestea, spre deosebire de articulația șoldului, soclul articulației umărului este extrem de puțin adânc și, prin urmare, instabil. Aceasta înseamnă că umărul este predispus la dislocare și vătămarea care apare atunci când mingea iese din priză.

Acest întreg complex este acoperit de muşchiul deltoid.