Protocol terapeutic: MM - Osteoporoza - BeHealthy

Osteoporoza protocol,

Conținutul

Incidenţa este de 2 — 4 ori mai mare la femei decât la bărbaţi, estimându-se că una din două femei care vor atinge vârsta de 50 de ani va suferi o fractură osteoporotică pe perioada de viaţă rămasă.

boli articulare pr

În ultimii ani s-a realizat că osteoporoza la bărbaţi nu este atât de rară precum se credea. Astfel, o osteoporoza protocol din fracturile de şold apar la bărbaţi, iar la vârsta de 60 de ani riscul de fracturi la bărbaţi se apropie de cel al femeilor.

Osteoporoza

Datorită impactului medical şi socio-economic al osteoporozei, această boală reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, care se va agrava în viitor, ca urmare a creşterii rapide a populaţiei vârstnice, făcând din tratamentul preventiv şi curativ o preocupare majoră.

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică Importanţa clinică a osteoporozei este dată de apariţia fracturilor de antebraţ, de corp vertebral şi de şold.

cum să tratezi ligamentele de cot rupte

Cea mai gravă este fractura de şold, osteoporoza protocol urmare a morbidităţii sale crescute, a mortalităţii care i se asociază şi a costului ridicat al serviciilor de sănătate. Fracturile vertebrelor, antebraţului şi ale părţii superioare a humerusului stau de asemenea la baza unei morbidităţi considerabile şi, fiind întâlnite mai des decât fracturile de şold, au consecinţe dificile şi de durată asupra calităţii vieţii.

Celelalte fracturi sunt la fel de frecvente în cazul osteoporozei, dar sunt mai puţin importante.

ce boală rănesc articulațiile mici

Prin urmare, obiectivul real al tratamentului osteoporozei constă în creşterea calităţii osului pentru a reduce incidenţa fracturilor osteoporotice, ameliorând calitatea vieţii şi reducând costurile directe şi indirecte necesare îngrijirii fracturilor osteoporotice în special a celor de şold. Diagnosticul bolii se bazează pe aprecierea cantitativă a densităţii minerale osoase DMOdeterminant major al rezistenţei osoase, dar semnificaţia clinică este dată de apariţia fracturilor.

Prețurile preparatelor cu condroitină

Evaluarea trebuie făcută la următoarele categorii de pacienţi: toate femeile peste 65 de ani; persoane cu fracturi de fragilitate în antecedente; femei în peri- şi postmenopauză care acumulează factori de risc pentru apariţia fracturilor; pacienţi cu boli care induc osteoporoza secundară.

Managementul osteoporozei include: măsuri generale privind mobilitatea şi căderile; nutriţie adecvată, cu aport corect proteic; suplimentare cu calciu şi vitamina D ; tratament farmacologic.

dacă articulațiile la genunchi și coatele doare

Mai multe clase terapeutice fac parte din arsenalul farmacologic: SERM raloxifenbifosfonaţii alendronat, risedronatibandronat, zoledronatranelatul de stronţiuagenţi derivaţi din parathormon teriparatidePTHcalcitoninatibolonul.