Incastrarea mecanica

Conținutul

Se scriu ecuaţiile de echilibru: Se obţine un sistem de şase ecuaţii cu şase necunoscute care oferă tensiunea din fir şi reacţiunile în articulaţii.

modul de calmare a durerii prin dislocarea articulației

Legătura cu fir Se consideră un corp suspendat prin intermediul unor fire fig. Firele nu pot fi comprimate şi nici îndoite, întrucât nu au suficientă rigiditate pentru a suporta aceste solicitări.

artroza osteochondroza tratament artrita

Ele pot prelua numai eforturi de întindere fiind o legătură unilaterală. Conform axiomei legăturilor, firele pot fi înlocuite printr-o forţă de întindere care are direcţia firului numită tensiune în fir. Această tensiune are direcţia firului şi sensul în care întinde firul.

tratarea îmbinărilor cu ulei de cătină

Această legătură suprimă un grad de libertate rigidului deplasarea după direcţia firului şi introduce o necunoscută, tensiunea în fir.

Pentru a studia echilibrul unui rigid care este legat şi cu fire, se suprimă acestea şi se introduc tensiunile din fir, care acţionează asupra rigidului. După această operaţie, rigidul se tratează ca un rigid liber, supus la forţe exterioare, forţe de legătură introduse de alte legături şi tensiunile din fire.

boli ale articulațiilor picioarelor din care

Dacă un rigid este legat numai cu fire, pentru a determina tensiunile din acestea, numărul lor trebuie să fie şase. Dacă este mai mare de şase, sistemul este static nedeterminat.

Enviado por

Ne propunem să determinăm tensiunile care solicită cele trei fire. Cel mai convenabil este să se scrie ecuaţiile de momente faţă de cele trei laturi ale triunghiului.

Astfel, ecuaţia de momente faţă de latura BC este:În mod analog, scriindu-se ecuaţiile de momente faţă de celelalte două laturi, se va obţine: 6. Încastrarea O încastrare fixează corpul, anulând orice posibilitate de mişcare a incastrarea mecanica. În cazul unui sistem de forţe plane, o încastrare se va înlocui cu o reacţiune de direcţie şi mărime necunoscute, situată în planul forţelor sau cu cele două componente X şi Y ale unei reacţiuni şi cu un moment de încovoiere perpendicular pe planul forţelor.

Você está na página 1de 1 Pesquisar no documento Încastrarea Încastrarea este o legătură care împiedică orice tip de deplasare dintre corpul C şi corpul de legătură L. Cele două corpuri au în comun cel puţin trei puncte necoliniare.

Incastrarea mecanica avem fixarea unui corp tridimensional, în încastrare apar o reacţiune de direcţie şi mărime necunoscută şi un moment de direcţie şi mărime necunoscută sau trei componete ale unei reacţiuni şi trei componente ale unui moment fig. Să se determine reacţiunea şi momentul care solicită încastrarea.

Incastrarea Incastrarea Daca un corp este obligat sa-si mentina o parte a sa fixata intr-un alt corp fix, se spune despre primul corp ca este incastrat in al doilea. O astfel de legatura suprima orice posibilitate de deplasare a corpului, deci toate gradele de libertate. Exemple de incastrare: un cui batut intr-un incastrarea mecanica, o grinda sau un balcon fixat intr-un zid, un cutit de strung fixat in sania port cutit, etc. De exemplu daca solidul rigid este solicitat de forte exterioare situate intr-un plan, atunci si fortele de legatura, din incastrare, vor trebui sa fie tot coplanare cu fortele exterioare fig.

Soluţie: Se scriu ecuaţiile de echilibru:.