Cum sa prepari propriile boiliesuri


     propriile boilies-uri          Cum sa prepari propriile boiliesuri          

      Poate v-ati intrebat cum puteti sa va preparati propriile voastre boiliesuri pentru pescuitul la crap. Acest lucru nu este foarte greu de realizat, daca urmati cativa pasi prezentati ma jos.

      Este adevarat ca pentru a prepara boilies-uri in mod regulat, aveti nevoie de cateva elemente ajutatoare.
      Achizitionarea lor, nu este o problema privind costurile, comparativ cu preturile boiliesurilor din magazine.

      Un element foarte important este masa de rulare ce va ajuta sa realizati mai multe boiliesuri de dimensiuni egale.
      Avantajul sa iti prepari propriile boiliesuri nu este doar acela de a economisii bani, dar iti poti prepara propriile retete, poti avea boiliesuri cu o consistenta asa cum o doresti tu functie de partida de pescuit la care mergi si nu in ultimul rand poti produce o cantitate suficienta pentru nada.

propriile boilies-uri

      PASI DE URMAT:

      Elementele de care ai nevoie pentru a confectiona boiliesuri sunt: oua, mix, arome, bol, cratita, sita, lingura de lemn, masa de rulare, aragaz.

      Spargeti 6 oua intr-un bol destul de mare

 

propriile boilies-uri
      Adaugati aromele (lichide sau sub forma de pudra) peste oua si amesecati foarte bine

      Adaugati mixul peste compozitie putin cate putin, in timp ce amestecati foarte bine

      Adaugati suficient mix pentru a produce o pasta moale dar suficient de consistenta pentru a fi modelata

propriile boilies-uri - balta ciocarlia 4

 

      Lasati pasta sa stea timp de 30 minute, dupa care rupeti bucati mici pe care trebuie sa le modelati sub forma alungita, dupa care puneti-le pe masa de rulat pentru a crea bilele necesare confectionarii boiliesurilor.

 

propriile boilies-uri
      Folositi masa de rulat pentru a crea bilele necesare confectionarii boiliesurilor
      Dupa finalizarea boiliesurilor, acestea se fierb. Functie de timpul de fierbere boiliesurile sunt mai tari sau mai usor dizolvabile in apa. Daca vrei sa ai un boilies dizolvabil usor in apa, trebuie sa il fierbi aproximatin 30-40 secunde.

      Pentru boiliesuri tari, este nevoie sa le fierbi 2-3 min. Atentie, timpul se masoara din momentul in care apa incepe sa fiarba.

      Sfaturi necesare pentru a confectiona boilies-uri foarte bune

  1. Atunci cand preparati momeli pentru iarna, utilizati arome pe baza de alcool etilic. Aceasta este o solutie foarte buna pentru a imprastia in apa aroma nadei.
  2. Adaugati 10ml pana la 20ml ulei de peste la compozitie, ceea ce face ca pe langa un plus de atractie, boiliesurile aluneca mult mai usor in apa.
  3. Produceti boiliesuri foarte colorate. Ca si oamenii, pestii sunt atrasi de aceste culori aprinse.
  4. Asigurati-va ca boiliesurile sunt echilibrate, adica utilizati 60% compozitie de baza si 40% materiale flotante (pluta macinata sau poliester).
  5. Adaugati uleiuri palatante. Sunt un complex de atractanti,potentatori de gust,agenti palatanti,care atrag si mentin pestele pe patul de nada,prin actiunea asupra stimulatorilor nervosi ai crapului care declanseaza reactia de hranire intensa.
  6. Incercati sa utilizati pe langa formele sferice si cele patrate, triunghiulare sau tubulare. Pestelui ii place diversitatea.
  7. Utilizati pe langa mixurile si aromele din magazinele specializate si diferite lucruri ce le gasiti pe piata, cum ar fi semintele, aromele alimentare, prafuri cu diferite arome, etc. Experimentati diferite combinatii.
propriile boilies-uri                                                                   Articol din "Ghidul Pescarului"