Boiliesuri de primavara


     LOGO-ciocarlia4 (100x100)          BOILIESURI de primavara          

       În aceasta perioada a anului, crapii incep incet, incet sa îsi reia activitatea de hranire.

     Dupa o iarna in care au consumat din rezervele
de grasime acumulte, acum cauta hrana bogata în substante hranitoare si mai ales proteine. In aceasta perioada ati observat ca aveti rezultate mai bune cand folositi rama sau vermusii.

     Insa nu numai acestea sunt cele mai potrivite pentru primavara, ci si boiliesurile daca se alege reteta potrivita.

     Un boilies foarte bun pentru aceasta perioada este cel ce contina hrana pentru caini, mai exect biscuiti pentru caini sau faina de peste. Apa fiind înca rece, va permite aromelor continute de aceste boilies sa se disperseze, atragând pestii.

     Astfel, va propun doua retete de boilies:

Boiliesuri de primavara

RETETA 1

Biscuiti pt. câini (pisati fin) ……………….. 300 gr
Mancare pentru pasari ………………………… 200 gr
Malai (nu grisat)…………………………….. 200 gr
Caseina …………………………………….. 200 gr
Lapte praf ………………………………….. 100 gr
Extract de Ficat …………………………….. 20 ml
Ulei …………………….. ……………….. 20 ml
Betaine pur …………………………………. 1 gr
6 – 8 oua, în functie de marimea lor

 

Boiliesuri de primavara

RETETA 2

lapte praf ……………………………………….. 200g
faina peste……………………………………….. 200g
caseinat de sodiu …………………………………. 200g
faina de porumb macinata fin ……………………….. 200g
gluten de grau ……………………………………. 100g
pesmet fin ……………………………………….. 100g
6 – 8 oua, în functie de marimea lor

 

      Mod de preparare:     

     Intr-un recipient mare se sparg oualele si se bat bine. Se adauga aroma si colorantii impreuna cu ulei de floarea soarelui.

     Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini.

     Se pregateste un alt recipient mare in care punem la fiert apa, iar in momentul fierberii punem bilele facute din pasta obtinuta anterior.

     Pe timpul fierberi, bilele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la uscat.

     Dupa preparare se pastreaza in congelator.

     In final nu-mi mai ramane decat sa va urez fir intins.

propriile boilies-uri                                                                   Articol din "Ghidul Pescarului"