Orteză pentru articulația radiocarpiană | rigidă | Produse | Euromedica Grup

Articulatii radiocarpiene, Ce este articulația radiocarpiană?

Sari la navigare Sari la căutare Carpul, regiunea palmară şi degetele mâinii Regiunea carpiană numită și carp Carpus sau regiunea articulară a mâinii Regio articularis manuscunoscuta în clinica sub denumirea de gâtul mâinii, pumn, încheietura mâinii, este un segment al membrului superior cuprins între antebraț și mână. Corespunde oaselor carpului și articulației radiocarpiene. Are o formă turtită anteroposterior.

Boala Kienbock Ce este articulația radiocarpiană? Încheietura mâinii este o articulație complexă care aminoacizii rănesc articulațiile tranziția între antebraț și mână. Are multe componente, permițându-i să facă o serie de mișcări.

Articulația radiocarpiană este uneori denumită articulația încheieturii mâinii. Dar este de fapt una dintre cele două articulații ale încheieturii mâinii, cealaltă fiind articulația midcarpiană. Articulația radiocarpiană este locul în care osul radius articulatii radiocarpiene antebrațului întâlnește primul rând de oase carpiene din mâna inferioară.

Cum se mișcă articulația radiocarpiană? Articulația radiocarpiană în sine nu se poate roti. Se poate deplasa doar lateral în lateral și în sus și în jos. Celelalte mișcări ale sale includ: Flexie. Aceasta este articulatii radiocarpiene creată atunci când încheietura mâinii este îndoită, astfel încât palma mâinii să fie înclinată mai aproape de interiorul încheieturii mâinii.

Opusul flexiei, această mișcare ridică partea din spate a mâinii, astfel încât să fie mai aproape de vârful încheieturii mâinii și al antebrațului.

  • Regiunea carpiană - Wikipedia
  • Orteze articulatia radio-carpiana | Categorii produse | Euromedica Grup
  • Articulația genunchiului puternic bolnavă
  • Durere la nivelul articulației radiocarpiene Artroza mainilor: de ce apare si cum se trateaza

Abaterea radială. Această mișcare implică înclinarea încheieturii mâinii spre articulatii radiocarpiene mare.

articulatii radiocarpiene artro pentru dureri articulare

Abaterea ulnară. Această mișcare apare atunci când încheietura mâinii este înclinată spre degetul mic. Care sunt părțile articulației radiocarpiene? Articulația radiocarpiană are multe părți, inclusiv oase și ligamente, care o ajută să funcționeze ca una dintre cele mai utilizate articulații din corp. Oase Articulația radiocarpiană este formată din patru oase: Rază Raza este unul dintre cele două oase ale antebrațului.

Meniu de navigare

Se găsește pe aceeași parte a antebrațului ca degetul mare. Se poate răsuci în jurul articulatii radiocarpiene os al antebrațului, ulna, în funcție de poziționarea mâinii. Scafoid Scafoidul se găsește în primul rând de oase carpiene.

Este cel mai apropiat de degetul mare.

Regiunea carpiană

Majoritatea scafoidului este acoperit de cartilaj, cu excepția zonelor în care se află ligamentele și vasele de sânge. Lunate Osul lunat se găsește între oasele scafoid și triquetru. De asemenea, este acoperit în cea mai articulatii radiocarpiene parte în cartilaj. Triquetrum Osul triquetrum este ultimul os găsit în primul rând de oase carpiene. Este situat cel mai aproape de degetul roz. Ajută la stabilizarea încheieturii mâinii și permite articulației să suporte mai multă greutate.

Deși al doilea os al antebrațului, ulna, se articulează cu raza, este separat de articulația încheieturii mâinii printr-un disc de fibrocartilaj numit disc articular. Articulatii radiocarpiene Există patru ligamente principale în articulația radiocarpiană - unul pentru fiecare parte a articulației.

Lucrează împreună pentru a stabiliza articulația radiocarpiană.

articulatii radiocarpiene localizarea durerii cu artroza genunchiului

Principalele ligamente ale articulației radiocarpiene includ: Ligament radiocarpal dorsal Acest ligament se găsește în partea superioară a articulației încheieturii mâinii, cel mai aproape de partea din spate a mâinii. Se atașează de rază și de ambele rânduri de oase carpiene.

Categorii produse

Ajută la protejarea încheieturii mâinii de mișcări extreme de flexare. Ligament radiocarpal palmar Acesta este cel mai gros ligament de la încheietura mâinii.

  • Orteză pentru articulația radiocarpiană | rigidă | Produse | Euromedica Grup
  • Problemele articulației pumnului | Ottobock RO
  • Cum să tratezi articulațiile inflamate ale piciorului
  • ARTICULAȚIA RADIOCARPIANĂ: TIP, FUNCȚIE, ANATOMIE, DIAGRAMĂ ȘI CAUZE ALE DURERII - SĂNĂTATE -

Se găsește pe partea încheieturii mâinii cea mai apropiată de palma mâinii. La fel ca ligamentul radiocarpal dorsal, se atașează de rază și de ambele rânduri de oase carpiene. Funcționează pentru a rezista mișcărilor extreme de extensie ale încheieturii mâinii. Ligament colateral radial Ligamentul colateral radial este situat pe partea laterală a încheieturii mâinii cea mai apropiată de degetul mare.

Se atașează la rază și la scafoid și acționează pentru a preveni mișcarea excesivă laterală a încheieturii mâinii.

Durere la nivelul articulației radiocarpiene. Cum se manifesta artroza la nivelul mainilor?

Ligament colateral ulnar Acest ligament este situat pe partea laterală a încheieturii mâinii cea mai apropiată de degetul roz. Se atașează la nivelul ulnei și la triquetru. La fel ca articulația colaterală radială, previne mișcarea excesivă a încheieturii.

Capsulă comună Articulația radiocarpiană este închisă în ceva numit o capsulă articulară. Capsula este formată dintr-un strat interior și exterior: Stratul exterior al capsulei articulare este fibros și se conectează la raza, ulna și primul rând de oase carpiene.

articulatii radiocarpiene boala articulației degetelor numită

Stratul interior al capsulei este mai membranos. Secretă un fluid vâscos numit lichid sinovial.

articulatii radiocarpiene dispozitive pentru tratamentul artrozei

Lichidul sinovial reduce frecarea dintre diferitele componente ale articulației și le ajută să se deplaseze fără probleme. Cum arată articulația radiocarpiană?