Sistemul articular

Articulatie semimobila. Account Options

refacerea mobilității articulare

Articulatiile reprezinta totalitatea elementelor prin care se asigura unirea dintre capetele a doua sau mai multor oase. Dupa gradul de mobilitate posibila intre oasele componente exista trei articulatie semimobila de articulatii: articulatii fixe – sinartroze articulatii mobile – diartroze 1.

Articulatiile fixe - sinartoze Sinartrozele sunt articulatii lipsite de mobilitate sau cu mobilitate foarte redusa. Ele nu au cavitate articulara. Oasele care se articuleaza sunt unite prin tesut fibros, cartilaginos sau osos, de unde si clasificarea lor in: sindesmoze, sincondroze si sinostoze.

Articulatii

Sindesmozele sunt articulatii fixe la care legatura dintre oase se face prin tesut conjunctiv fibros. Majoritatea se gasesc la nivelul boltii craniene unde se numesc suturi.

tratamentul de îmbinare a articulațiilor umărului

Acestea asigura un anumit grad de elasticitate a craniului si-i maresc rezistenta. In traumatismele capului nu se produce desfacerea suturilor ci mai degraba fractura oaselor. Suturi la nivelul boltii craniene 2. Sincondrozele sunt articulatii fixe in care legatura dintre oase se face prin tesut cartilaginos, de obicei hialin.

Tipurile articulatiilor si tipurile de miscari pe care le sustin

Majoritatea se gasesc in baza craniului. Un alt exemplu il reprezinta simfiza pubiana care realizeaza legatura dintre oasele coxale.

artrite metode de tratament a degetelor

Sinostozele sunt articulatii in care legatura dintre oase se face prin articulatie semimobila osos. Ele se gasesc in craniul persoanelor in varsta si se formeaza prin osificarea sindesmozelor si sincondrozelor.

  • Simptomele discopatiei sunt durerile la nivelul coloanei verte­brale, însoțite sau nu de senzație de presiune.
  • How can we help?

Se mai intalnesc si in cazul osificarii suturilor sau a pieselor ce alcatuiesc sternul. Articulatiile semimobile – amfiartroze Sunt articulatii cu mobilitate redusa.

articulațiile genunchiului doare cum să trateze

Intre oasele care se articuleaza se interpune o formatiune fibrocartilaginoasa, ex. Articulatia vertebrelor regiunii lombare Articulatiile mobile – diartroze, sinoviale Sunt articulatiile cu cel mai mare grad de mobilitate si se gasesc mai ales la nivelul membrelor.

Sistemul articular

Elementele unei diartroze sunt: fetele articulare, cartilajele articulare, capsula articulara, membrana sinoviala, lichidul sinovial, cavitatea articulara, ligamentele articulare, discul sau meniscul articular, muschi, tendoane. Articulatia genunchiului Prin miscari fortate, in articulatii se pot produce entorse, caracterizate prin intinderi sau ruperi de ligament. In cazul in care capsula se rupe si osul iese din articulatie se produc luxatii.